Om oss

Hisingens Cykelklubb (HCK) är en ideell idrottsförening med bas på Hisingen i Göteborg.

Klubben grundades den 1 december 1952. Klubben präglades vid starten av ett stort engagemang, höga ambitioner och nybyggaranda.

Under åren sen dess, har klubben förändrats. Från fem grundade medlemmar till upp till 800 på tidig 2000-talet. Klubben har haft en framgångsrik utveckling. Från en sammanslutning som såg cykeln som ett tävlingsredskap till en förening som ser cykeln som ett hälso-redskap. Idag är alla cyklister välkomna till HCK; de som vill köra hårt och de som vill bara ut och cykla med andra likasinnade.

Hisingens CK är Göteborgs största cykelklubb. Årligen anordnar klubben motionsloppen Hisingen Runt, Hisingens Hälsorunda och Västkusten Runt.

Anmärkningsvärda cyklister

Uno Borgengårds vann SM i 1957 och Suzanne Ljungskogs vann SM i 1998 i klubbens färger. Vi gläds också att Bobbi Thorén var den förste svensk i Race Across America (RAAM) 1993.

HCK medverkar även i olika event som funktionärer, till exempel på Göteborgsvarvet där vi får äran att agera som cyklister mot ledande löparna från varje klass och även som kvast, där vi cyklar längst bak för att visa reptid.